Luftegård

Pexels Roman Odintsov 5667027

Kattegård/luftegård

En kattegård er et uteområde som er gjerdet inn slik at katten er trygt inne i gården samtidig som den kan oppleve litt av livet utenfor huset 4 vegger, lukter, lyder og synsopplevelser.
Veldig fint for de som har innekatter å gi kattene en mulighet til luftegård.Opplever man konflikter i nærområdet med sin katt og må begrense utelivet til pus på bostedet, kan en luftegård være et fint alternativ.
Husk å bygg den trygg både for at pus ikke skal komme seg ut og andre uvedkommende ikke kommer seg inn til pus. 
Luftegården kan inneholde både klatremuligheter, lune gjemmesteder og utkikksposter. Mange bygger platting på gulvet for å gjøre det mest mulig hygienisk over tid og et enklere renholdet.
Kanskje planter litt kattegress så pus kan forsyne seg av.De fleste bygger luftegården i forbindelse med boligen og monterer en katteluke eller feks vindu ut til luftegården, da har katten har mulighet til å gå inn og ut når den ønsker det.

Katten skal ha mulighet til å søke ly for kulde, sol, nedbør, vind og evt om det er noe den synes er skummelt ved luftegården.

Så har man mulighet til å gi pus en fin kattegård er dette en bra måte å møte flere av kattens behov på en sikrere måte.